Forandringer på arbejdspladsen

Forandringer påvirker trivslen og arbejdslivet. Derfor bør arbejdspladsen sideløbende med forandringsprocessen sætter fokus på både det fysiske- og psykiske arbejdsmiljø.

Forandringer er mange ting

Digitalisering, automatisering, effektivisering, outsourcing eller nye fysiske rammer - store og små forandringer er efterhånden hverdag i finanssektoren. Nogle af forandringerne skaber forventningsglæde og begejstring, mens andre forandringer opleves som en trussel mod noget, vi kender og gerne vil beholde.

Synet på forandringer kan være meget forskellig afhængig af, hvor man befinder sig i virksomheden. Derfor er kommunikation afgørende i en forandringsproces. 

Uanset hvordan de opleves, vil forandringerne i større eller mindre grad have betydning for trivslen og arbejdslivet. Derfor er det vigtigt, at arbejdspladsen sideløbende med forandringsprocessen sætter fokus på både det fysiske- og psykiske arbejdsmiljø.

Kom godt i gang

Materialerne neden for kan du finde inspiration til, hvordan man kan tage hånd om arbejdsmiljøet før, under og efter en forandringsproces. 

 Senest revideret den 4. juli 2023