Bevægelse og variation

Det er ikke i sig selv farligt at have meget stillesiddende arbejde ved skærmen. Problemet opstår, når arbejdsstillingerne bliver fastlåste, og vi ikke får skabt de nødvendige variationer.

Kroppen skal bevæge sig

Ansatte i den finansielle sektor bruger megen tid ved skrivebordet og ved skærmene. Kroppen er skabt til bevægelse, ikke til stillesiddende skærmarbejde. Vi ved det godt - men alligevel er de fleste af os alt for dårlige til at skabe bevægelse og variation i det daglige arbejde på kontoret. 

Fastlåste arbejdsstillinger og forkert udstyr gør, at for mange finansansatte døjer med smerter i skuldre, nakke, arme og hænder.

Fakta om en god skærmarbejdsplads

BFA Kontor har udarbejdet en række faktaark, som samler love, regler og gode råd om den gode skærmarbejdsplads: Bord, stol, skærm, tastatur osv.

Hjemmesiden Krop & kontor

BFA Finans har udviklet en særlig hjemmeside om fysisk arbejdsmiljø og ergonomi på kontorarbejdspladser sammen med BFA Kontor og BFA Velfærd og Offentlig administration. Her kan du læse meget mere om bevægelse og variation.

Kom godt i gang

Nedenfor kan du hente materialer om ergonomi og fysisk arbejdsmiljø, der kan inspirere til, hvordan man får skabt bevægelse i det stillesiddende arbejde, og hvordan man ergonomisk får indrettet en god arbejdsplads.

 Senest revideret den 28. august 2023