Chikane og sociale medier
De sociale medier spiller i dag en stor rolle i danskernes hverdag – både i privatlivet og i arbejdslivet. Hvor arbejdsliv og privatliv tidligere i høj grad var adskilt, skaber internettet og sociale medier en bro mellem medarbejderes professionelle virke og privatsfære og får på den måde områderne til at flyde mere sammen.
Dette gælder for muligheden for kontakt mellem medarbejdere og virksomhed – men også for muligheden for kontakt mellem medarbejderne og deres kunder. Med sidstnævnte er der skabt ny kontaktflade, som man nu er nødt til at forholde sig til.
De sociale medier rummer mulighed for, at utilfredse kunder offentligt kan kritisere en medarbejder for dennes arbejde eller person. En sådan hændelse rammer uden varsel, og ofte efterlader den ramte medarbejder med en følelse af magtesløshed over for krænkeren.
Fælles mission
For at sikre sig at medarbejderne ikke chikaneres på de sociale medier, har medarbejderen og arbejdsgiveren en fælles opgave: at forebygge muligheden for chikane, at bringe chikanen af medarbejderen og arbejdspladsen hurtigt til ophør, hvis den skulle indtræffe, samt at følge op og lære af det konkrete chikanetilfælde.
Kom godt i gang
Neden for kan du finde inspiration til, hvordan man i fællesskab på arbejdspladsen kan håndtere chikane på internettet og på de sociale medier.