Arbejdsmiljø i Finanssektoren

Hændelser & Adfærd

 

En arbejdsdag i den finansielle sektor foregår i langt størstedelen af tiden i en tryg atmosfære og med gode relationer til ledere, kolleger og kunder.

Men indimellem forstyrres trygheden af hændelser og af adfærd, som kan være så voldsomme, at det går ud over den enkelte medarbejders eller sågar hele arbejdspladsens psykiske arbejdsmiljø.

En kunde i en særligt presset økonomisk situation. En kriminel på jagt efter penge. Kolleger der får en konflikt under et intenst arbejdsforløb. Tre eksempler på hændelser, der kan udløse trusler om vold, et røveri, en konflikt, mobning eller chikane.

Fælles ansvar og arbejdspladskultur

De tre nævnte eksempler på hændelser skal selvfølgeligt forsøges undgået. Dette lykkes bedst, hvis man på arbejdspladsen påtager sig et fælles ansvar for at udvikle en arbejdspladskultur samt et sæt af retningslinjer for, hvordan man forebygger, håndterer og følger op på voldsomme hændelser eller voldsom adfærd.

Find inspiration til arbejdet

BFA Finans har medvirket til at udvikle en række guides, inspirationsmaterialer og værktøjer, der alle har fokus på arbejdet med forebygge, håndtere og følge op på trusler, volder, røverier, mobning, chikane og konflikter.

Materialerne finder du under emneordene til højre.

Du har 0 dokumenter
på din download-liste
Vis liste
Hent dokumenter