Arbejdsmiljø i Finanssektoren

Forstyrrelser i åbne kontormiljøer

Mange klager over støj i de åbne kontorer, men for de fleste medarbejdere giver begrebet forstyrrelser mere mening. Det viser et nyere, dansk forskningsprojekt, som også fandt at medarbejderne havde lettere ved at finde løsninger, når man kaldte problemet for forstyrrelser frem for støj.

Forstyrrelser kan være et sammensat problem, der ikke kun handler om lyde. Også trafik gennem kontoret kan forstyrre alene på grund af bevægelserne. Når det kommer til løsninger, er det derfor langtfra altid akustikken, man skal kaste sig over. Hensigtsmæssig organisering og indretning af kontoret er ofte det vigtigste at se på sammen med opbygningen af en kultur, hvor man respekterer hinandens forskellige behov og eventuelt aftaler leveregler ud fra det.

Denne guide henvender sig især til medlemmer af arbejdsmiljøgruppen på arbejdspladser, der har konstateret problemer med forstyrrelser og støj, fx i forbindelse med APV. Hent vejledning her.

 

BFA Kontor har udarbejdet en god og mere detaljeret vejledning om ”Støj på kontoret”, hvor man kan få mere detaljeret råd og vejledning. Hent vejledningen her.

 

Du har 0 dokumenter
på din download-liste
Vis liste
Hent dokumenter